Kirjoittajista - Kara Kuumana - Johtamisen Jyväsiä

Havaintoja työelämästä ja yritysmaailmasta.

Kirjoittajista

Tanja ja Kirsi
Kara Kuumana -blogi on saanut alkunsa halustamme ymmärtää työelämän ja johtamisen kulmakiviä yhä paremmin. Käsittelemme blogissamme työyhteisön arkea sekä johtamisen arkisia asioita strategisella näkökulmalla höystettynä. Olemme vahvasti sitä mieltä, että sekä hyvät työyhteisötaidot että johtaminen ovat opittavia asioita. Taitoja, joissa jokainen voi kehittyä yhä paremmaksi. Menestys ja työyhteisön hyvinvointi tehdään yhdessä, tiimityönä, jossa jokaisella työntekijällä on tärkeä rooli.

Hyväksi johtajaksi ei synnytä vaan sellaiseksi kasvetaan. On tärkeä myöntää oma vajavaisuutensa, kohdata omat heikkoutensa ja tunnistaa omat vahvuutensa.

Johtajuus ei ole vain johtajan tai esimiehen oikeus, vaan johtajuutta voi osoittaa kuka tahansa työyhteisön jäsen. Vaikka bloggaammekin johtamisesta, niin emme itse kuvittele olevamme johtamisen guruja, vaan olemme nöyrin mielin oppimassa itsekin.

Vaikka me Kara Kuumana bloggaajatkin katselemme maailmaa erilaisten silmälasien läpi, jaamme yhteisen johtamisfilosofian. Uskomme vahvasti yhdessätekemisen ja kunnioittavan vuorovaikutuksen voimaan. Uskomme myös, että työyhteisössä kukkiva huumori parantaa yhteenkuuluvuutta ja vaikuttaa positiivisesti tehokkuuteen ja tuloksentekokykyyn. Meitä turhauttaa jatkuva negatiivisuus, tiedon pimitys, epäjärjestelmällisyys sekä joustamattomat toimintamallit. Vihaamme organisaatiohierarkioita, turhaa pönötystä ja epäkunnioittavaa käytöstä toisia kohtaan. 

Kutsumme sinut talkoisiin kehittämään itseäsi, johtajuuttasi ja siten suomalaista kilpailukykyä! Blogistamme voit poimia omaan arvomaailmaasi ja kehityspolkuusi sopivia jyvsiä ja soveltaa niitä omassa roolissasi. 

Sähköposti: karakuumana@gmail.com
Twitter: @karakuumana;
Facebook: Kara Kuumana

KIRJOITTAJAT  


KIRSI LEHTO 
Olen helposti lähestyttävä ja käytännönläheinen uudistaja, joka saa tuloksia aikaan systemaattisella ja määrätietoisella johtamisotteella. Innostun ja innostan muut mukaan muutokseen. Seuraan teknologiaa ja trendejä sekä pohdin, miten niitä voisi hyödyntää tulevasuuden liiketoiminnassa. Arvostan ihmisten erilaisuutta ja yli rajojen tehtävää yhteistyötä. Kannustan kyseenalaistamaan ja katsomaan maailmaa uusista näkökulmista. Heittäydyn aina täydellä sydämellä mukaan, mitä ikinä olenkaan tekemässä. Nautin siitä, että rima on korkealla ja uskallan heittäytyä mitä merkillisempiin juttuihin mukaan. Parasta työelämässä on huumoria herskyvä työyhteisö, mielenkiintoiset haasteet ja mahdollisuus lähteä rohkeasti kokeilemaan uusia juttuja.
Twitter: @KALehto
Linkedin: Kirsi Lehto

TANJA MANTERE 
Pitkästä johtamis- ja kehittämiskokemuksesta huolimatta olen edelleen nöyränä oppimassa uutta. Päämääränäni on kasvaa ja kehittyä niillä (työ)elämän alueilla, jotka koen tärkeiksi ja merkityksellisiksi ja olen valmis satsaamaan melkoisesti edetäkseni kohti tavoitteitani. Johtamisessa uskon esimerkin voimaan ja pehmeisiin arvoihin perinteisten insinöörijohtamisen tasapainottajina.  Olen vahvasti holistinen ja visionäärinen, ja turhaudun helposti yksityiskohdista ja pilkuntarkkuudesta sekä muutoksen hitaudesta. Viihdyn erinomaisesti epämukavuusalueella ja olen parhaimmillani ratkoessani haasteellisia ongelmakenttiä ja luodessani kaaokseen systematiikkaa. Positiivisuus, aikaansaavuus, päätöksentekokyky ja vastuunotto kuvaavat hyvin persoonaani sekä työtyyliäni.
Twitter: @TanjaMantere 
Linkedin: Tanja Mantere