Kirjoittajista

Mielenkiintoiset harrastukset lisäävät jaksamista ja auttaavat henkilökohtaisessa kehittymisessä. Niistä meidän bloggailussa on ensisijaisesti kyse. Idean ja kipinän yhteiseen blogiin saimme jonain synkeänä syysaamuna pendelöidessämme taas kerran kotoa työpaikalle. Lukuisten työmatkojen aikana ehdimme kahlata läpi jos jonkinlaisia työelämän kokemuksia ja löysimme niistä ja ajattelustamme hämmästyttävän paljon samaa. Ja silti lähestymme asioita monesti kovin erilaisista tulokulmista. Dialogimme, joskus melko tulinenkin, on useasti avannut omassa ajattelussamme aivan uusia ulottuvuuksia. Siksi ehkäpä joku muukin haluaisi osallistua keskusteluumme.

Olemme kansainvälisen yritysmaailman moninaisissa tehtävissä koulittuja naisia, perheenäitejä ja aviovaimoja. Olemme tulleet työelämään aikana jolloin palavereissa oli pullaa, sisällä tupakointi oli normaalia ja yritysmaailman eliittiä edustivat jäykästi käyttäytyvät miehet. Työelämässä meitä ärsyttää kaikenlainen tiedon panttaus, epäjärjestelmällisyys ja toisaalta liian tiukat toimintamallit. Vihaamme organisaatiohierarkioita, turhaa pönötystä ja epäkunnioittavaa käytöstä toisia kohtaan. Ja kuvittelemme tietenkin olevamme kaiken tälläisen yläpuolella...

Olemme vahvasti sitä mieltä, että huumorilla, järjestelmällisyydellä, yhteistyöllä ja sisukkuudella pääsee pitkälle. Uskomme että opiskelu, itsensä kehittäminen ja monipuoliset työelämän kokemukset auttavat elämässä eteenpäin. Siksi toivomme olevamme eläkeikään asti (ja senkin jälkeen) nöyrinä opiskelemaan, oppimaan ja ottamaan vastaan uusia haasteita. Lienee selvä, että tämä kaikki ei olisi mahdollista ilman moderneja miehiämme, jotka hoitavat oman osansa arjen pyörittämisestä ja lasten hoidosta. Kirjoituksissa emme edusta mitään organisaatiota vaan ihka aitoa itseämme. Kirjoituksia saa jakaa ja hyödyntää muissa kirjoituksissa, kunhan huolehdit viittaamisesta alkuperäiseen lähteeseen tai kirjoittajaan.


KIRSI LEHTO

Innostuu ja ideoi, opiskelee uutta ja pohtii näkökulmia. Heittäytyy aina täysillä ja virittää sisäisen motivaation huippuunsa. Ihmettelee mikseivät muut innostu aina yhtä nopeasti. Haluaa uskoa kaikista hyvää ja siksi toisinaan herää kuplasta. Kerää itsensä nopeasti vastoinkäymisten jälkeen. Joskus myös kärsimätön ja tiukka. Arvostaa yhteistyötä ja  kaikenlaista osaamista. Helposti lähestyttävä ja käytännönläheinen uudistaja, joka haluaa saada tuloksia aikaan. Kokonaisuuden hahmottaja, joka vaihtaa sujuvasti näkökulmaa helikopterista nippeliin.  On parhaimmillaan sopivasti tuupattuna oman mukavuusalueen ulkopuolelle.

TANJA MANTERE
 
Holisti ja hujoppi, joka turhautuu yksityiskohdista ja hermostuu nyperryksestä. Oikoo kulmia, optimoi ajankäyttöä ja leijailee välillä liiankin täydellisessä tavoitemaailmassa. Viihtyy hyvin epämukavuusalueensa ulkopuolella ja siksi onkin tilaisuuteentarttumisen mestari. Uskoo pehmeisiin arvoihin ja ihmisiin, mutta osaa myös olla itsepäisyydessään ja kärsimättömyydessään haastava työtoveri. Saanut elämänsä ainoan koulustipendin sosiaalisuudesta, ja halutessaan onkin kovin sosiaalinen. On parhaimmillaan selvittäessään haasteellisia ongelmakenttiä ja luodessaan kaaokseen systematiikkaa.