Mikä kara? - Kara Kuumana - Johtamisen Jyväsiä

Havaintoja työelämästä ja yritysmaailmasta.

Mikä kara?


Itselle itsestäänselvä ei tietystikään ole kaikille selvää. Olemme saaneet kyselyitä ja kuulleet ihmettelyitä siitä, mikä se kara oikein on? Ja miksi se on kuumana? Onpa joukkoon eksynyt jopa muutama kommentti siitä, että nimi on johtanut mielikuvaan pikkutuhmasta blogista. Lienee syytä avata karan syvintä olemusta hieman lukijoillemme, jotka tulevat konepajaympäristön ulkopuolelta.

Wikipedia  kertoo karalle monen monta erilaista tarkoitusta. Blogimme yhteydessä kara linkittyy nimenomaan teollisuuteen ja työstökoneisiin. Meillä molemmilla on pitkä kokemus ja työhistoria konepajoista ja teknologiateollisuudesta. Kara liittyy oleellisena osana materiaalien lastuavaan työstöön. Sorveissa pääkaraan kiinnitetään istukan tai laipan avulla työstettävä kappale, jyrsinkoneissa karaan kiinnitetään työstöön tarvittavat terät ja hiomakoneissa karaan kiinnitetään laikka. Kara löytyy myös monista joka kodista löytyvistä sähkö- tai käsikäyttöisistä työkaluista, kuten ruuvinvääntimistä tai porista. Käykääpä siis tutkimassa omaa varastoanne tai työkalupakkianne, sieltä saattaa jokunen kara löytyä. 

Kara on työstökoneen sielu, se vastaa mm. voimansiirrosta ja tekemisen tarkkuudesta. Kun työstökone käy tai rälläkkä laulaa, on kara ihan oikeastikin kuumana. Kun kara on kuumana, se viestittää siitä että työt etenee, hommat sujuu ja kassakone laulaa. Se on myös meidän Kara Kuumana bloggaajen tavoitteena. Meistä on tärkeää, että Suomi kykenisi ylläpitämään perusteollisuutta ja siihen liittyviä työpaikkoja myös tulevaisuudessakin.  Blogimme avulla toivomme voivamme edistää hyvää johtajuutta ja toimintojen kehittämistä, jotka toivottavasti johtavat myös kannattavuuden parantumiseen. Punaisena lankana matkassamme kulkee ajatus siitä, että kaiken tekemisen, myös työn, täytyy olla hauskaa. Huumori ja tekemisen ilo pitää laittaa samaan pakettiin tehokkuuden kanssa.

Aavistelimme etukäteen, että joku voi linkittää blogin nimen meidän persoonallisuuksiimme. Siitä ei varmastikaan voi pahastua, sillä olemme toki molemmat sekä temperamenttisiä että tehokkaita naisia. Tottapuhuen pikkutuhma näkökulma ei tullut etukäteen mieliimme, mutta se lienee selityksenä siihen miksi blogimme hävisi mystisesti ensimmäisenä syksynä blogilistalta. 

Tulit sitten blogiimme mikä tahansa ajatus päällimmäisenä, toivottavasti saat bloggauksistamme ajattelemisen aihetta ja tulet toistekin!