Tervetuloa Kara Kuumana blogiimme! - Kara Kuumana - Johtamisen Jyväsiä

Havaintoja työelämästä ja yritysmaailmasta.

25 elokuuta, 2014

Tervetuloa Kara Kuumana blogiimme!


Olemme kaksi kone- ja metalliteollisuudessa koulittua naista, joille ahkeruus on arvo, temperamenttisuus on dominoiva luonteenpiirre ja huumori sekä itseironia ovat tärkeä lisämauste. Tulemme kirjoittamaan itsellemme tärkeistä aihepiireistä ja kirjoituksemme tulevat pohjaamaan vahvasti omakohtaisiin kokemuksiimme. Akateemiset harjoitukset jätämme opiskeluaikoihin ja teoreettisemmille bloggaajille, kuljemme käytännönläheisyys ja maalaisjärki edellä tässäkin asiassa.

Työelämän ensimmäiset esimiehet ovat paljon vartijoita. He joko kannustavat ja rakentavat ammatillisen itsetunnon tai vievät loputkin itsetunnon rippeet. Esimieheys on haastava vastuurooli eikä täydellisiä esimiehiä taida ollakaan.

Entisinä, nykyisinä ja tulevina esimiehinä sekä alaisina tulemme kirjoittamaan paljon johtamisesta, motivaatiosta ja sekä esimiehen että alaisen vastuusta. Samanaikaisesti keräämme itse jatkuvasti uusia oivalluksia siitä, kuinka olla parempi johtaja tai parempi alainen. Yhteispelistähän esimies-alaissuhteessa on lopulta kyse. Uskomme myös siihen, että jokaiselle työntekijälle on oma tärkeä paikkansa organisaatiossa. Erilaisten työntekijöiden ja työtehtävien arvostus on kaiken a ja o. Tarinoimme toisten kunnioittamisesta, yrityskulttuurista ja siitä kuinka erilaisten näkemysten yhteensovittaminen on toisinaan vaikeaa. Oma persoona saa ja pitää näkyä, oli se sitten minkälainen tahansa. Pitää pysyä omissa arvoissaan ja seisoa sanojensa takana, vaikka se välillä tiukkaa tekeekin. Itsetuntemus sekä omien vahvuuksien ja heikkouksien ymmärrys helpottaa kummasti elämää.
Yrityksellä on monia rooleja, mutta yksi tärkeimmistä tehtävistä on tuottaa voittoa yritykseen investoineille omistajille. Tehokkuuden ja kilpailukyvyn kehittäminen ovat sydäntämme lähellä olevia aiheita. Uskomme vakaasti siihen, että myös perinteinen teollisuus voi pysyä Suomessa. Asiakastyytyväisyyden on oltava kaiken toiminnan lähtökohta ja meidän kaikkien on tehtävä hartiavoimin töitä tehokkaamman, laadukkaamman, joustavamman ja kannattavamman liiketoiminnan eteen.
Tasapainoinen elämä on jokaiselle tärkeää. Kodin murheet näkyvät töissä ja työn murheet kotona. Tulemme myös pohtimaan sitä, miten tasapainotella eri roolien välillä: ammattilaisena, äitinä, vaimona, ystävänä ja kuluttajana.
Blogin nimi kertoo meistä ehkä enemmän kuin ensisilmäyksellä voisi arvatakaan...