Profeetta vieraalla maalla #5minstory - Kara Kuumana - Johtamisen Jyväsiä

Havaintoja työelämästä ja yritysmaailmasta.

06 huhtikuuta, 2016

Profeetta vieraalla maalla #5minstory

Aamuherätys twitterissä toi mukanaan #5minstory't. Yllytyshulluna mukana tietysti. Riskillä ennenkuin silmät ovat edes auenneet. Aika alkaa n-y-t.

**

Muutos on pysyvä olotila. Bloggaajien, myös meidän, kestoaihe. Olen viimeisen kuukauden aikana saanut tarkkailla itseäni muutoksessa ja päässyt pohtimaan sitä mitä osaajasta jää jäljelle, kun ydinliiketoimintasubstanssiosaaminen otetaan pois. 
Eli mitä tapahtuu suuren toimialamuutoksen kohdalla. Niin mitä?

Substanssia ja liiketoiminnan nippelitietoa opetellessa on aikaa pohtia johtamisaspekteja enemmän kuin koskaan. Kun kiinnostus uuteen ja nöyryys oppimiseen on jäljellä, löytyy se substanssikin aikanaan. Onneksi sitäkin asiaa voi vauhdittaa lukemalla, selvittämällä ja ennenkaikkea keskustelemalla. Kun aika ei kulu nippeleiden pohtimiseen on aikaa tarkkailla ihmisiä ja ihmisten vuorovaikutusta. On aikaa ja energiaa pohtia tunnuslukuja ja niiden kehitystä. Ja mikä parasta, uuden edessä ja alkumetreillä ennakkoluulottomuus ja innovatiivisuus on huipussaan. Vanhan organisaation rajat eivät (vielä) paina. Muistissa ei ole niitä kokeiluja, joissa on epäonnistuttu aikaisemminkin. Uuden edessä itse johtamisen ja oman toiminnan pohtimiselle on eniten aikaa.

Kannustan rohkeasti kokeilemaan uutta ja luopumaan vanhan kerrytetyn nippelitiedon viitasta. Uudistumaan ja uudistamaan. Ennenkaikkea itseään ja siinä samalla työympäristöäänkin. Ja onhan se johtamisosaaminenkin substanssia parhaasta päästä.

Seuraa myös Twitterissä
Blogi @karakuumana
Kirjoittaja @tanjamantere