Kesäloma, mikä ihana tekosyy - Kara Kuumana - Johtamisen Jyväsiä

Havaintoja työelämästä ja yritysmaailmasta.

08 elokuuta, 2017

Kesäloma, mikä ihana tekosyy

Kesäloma-aika lähestyy loppuaan ja on aika aktivoitua myös blogimme kanssa. Pieni tauko niin työstä kuin blogistakin on tehnyt hyvää, ajatuksissa laukkaa kehitysideoita niin työ kuin blogimmekin suhteen.

Olemme bloganneet nyt melko tarkkaan kolme vuotta. Melko pitkä matka, eikä aina ole ollut helppoa pitää innostusta tai juttusuonta aktiivisena. Onneksemme meitä on kaksi. Kun toinen väsyy, toinen tukee. Tiimityötä parhaimmillaan!

Aloittaessamme blogimme olimme työtovereita, kollegoita samassa yrityksessä. Yritysmaailman tuiverruksessa työpolkumme erosivat, mutta ystävyytemme ja intohimomme kehittämiseen säilyi. Haaveilemme vielä joskus tekevämme työtä yhdessä. Siitä työyhteisöstä ei tehoja eikä naurua puuttuisi.

Kesällä on meille kaikille erilainen merkitys. Irtipäästäminen työstä ei ole helppoa. Paljon helpompaa on pitää narut tiukalla ja organisaatio kurissa ja nuhteessa lomallakin. Kuitenkin kunnon irtiotto takaa sen, että tekemiseen saa kunnon etäisyyden. Suokävelyn sijaan työmaan alkaa nähdä ruopsutusta kaipaavana puutarhana. Pienet asiat alkavat menettämään otettaan ja ajatusmylly pääsee työstämään isompia asioita.

Tänä kesänä osasimme irrottautua arjesta. Reissasimme kumpikin omien läheistemme kanssa. Tankkasimme yhdessäoloa ja onneksi reissussa aurinkoakin. Vietimme aikaa harrastustemme parissa. Pyrimme kiireettömyyteen vaikka se välillä niin vaikeaa onkin. Rentoutuminen on meille usein jotain muuta kuin paikallaanoloa.

Jokainen ansaitsee omanlaisensa irtioton. Siksi jokaisen tulisi löytää oma tapansa ladata akut ja keino kerätä tuoreita ajatuksia omaan tekemiseensä. Toivottavasti teillä on ollut yhtä hyvä kesäloma!

T. Tanja ja Kirsi