Tuloksenteko vaatii aktiivisia toimia - Kara Kuumana - Johtamisen Jyväsiä

Havaintoja työelämästä ja yritysmaailmasta.

12 marraskuuta, 2017

Tuloksenteko vaatii aktiivisia toimia

Etsitkö ihmelääkettä tuloksentekoon? Jos, niin tulossa on huonoja uutisia. Tuloksentekoon ei ole ihmelääkettä. Tuloskunnon parantaminen vaatii usein paluuta perusasioiden ääreen.

Tarkasteletko säännöllisesti tuotteidesi ja palveluidesi kannattavuutta? Pelkkä kannattavuuden tarkastelu ei riitä. On löydyttävä myös rohkeus tehdä valintoja.
Kannattavuus ei parane jatkamalla kuten tähänkin saakka. Pelkäämällä asiakkaiden reaktioita hinnankorotuksiin tai valmistusportfolion muutoksiin et pääse kannattavuuden parannuksessa puusta pitkälle. Jatkamalla tiivistä asiakasyhteyttä kannattamattomien asiakkaiden kanssa suljet silmäsi mahdollisilta uusilta kannattavammilta tekemisiltä. Älä hyväksy kannattamatonta tekemistä ja suunta myynnin ajankäyttö viisaasti!

Koska viimeksi olet haastanut yrityksesi kustannusrakenteen oikein kunnolla? Katse kannattaa siirtää kiinteisiin kuluihin sitomisen sijaan muuttuvien kulujen osuuden lisäämiseen. Optimoi resurssisi niin, että keskushallinnon sijaan panostat siihen henkilöstöön, joka luo tekemisellään arvoa asiakkaalle. Varastojen arvossa makaa turhan melkoinen pommi. Tartu tuumasta toimeen etenkin, jos et ole aikoihin haastanut hankinnan, valmistuksen ja varastonhallinnan toimintatapoja. Optimoi prosessisi, minimoi tekemiseesi sitoutunut pääoma ja kassa kiittävät!

Tekeekö henkilöstösi arvoa tuottavaa työtä? Siis sitä työtä, josta asiakas on valmis maksamaan? Automatisoi kaikki tekeminen, jonka voit hyvällä takaisinmaksulla automatisoida. Siirrä tuottamaton tekeminen sellaiselle partnerille, joka pystyy tuottamaan palvelun tehokkaimmalla mahdollisella tavalla. Huolehdi, että organisaatiosi ei ole läski! 
Jos janoat parempaa tuloskuntoa, älä päästä nykyisen toimintatapasi muuttumaan itsestään selväksi. Pidä huoli, että ympärilläsi on ihmisiä, jotka pystyvät haastamaan nykyiset toimintatavat rakentavalla ja liiketoimintaa kehittävällä tavalla.  

Seuraa Twitterissä
Kirjoittaja @TanjaMantere
Blogi @karakuumana

Tykkää Facebookissa
Kara Kuumana