Hyvä tyyppi kiikarissa - Kara Kuumana - Johtamisen Jyväsiä

Havaintoja työelämästä ja yritysmaailmasta.

31 tammikuuta, 2015

Hyvä tyyppi kiikarissa

Usein sanotaan, että täällä on hyviä tyyppejä töissä ja monissa työhakemuksissa haetaan myös sellaisia. Mikä ihme sellainen hyvä tyyppi on? 

Hyvä tyyppi on sellainen, jolta hanskat ei tipu tiukan paikan tullen, joka jaksaa pinnistää vielä kun toiset ovat jo hyytyneet ja tajuaa myös vetää hetken happea, kun on tilaisuus. Hyvä tyyppi on se, joka ei pihtaa tietoa toisilta vaan jakaa osaamistansa ja auttaa toisia sekä pyrkii aidosti yhteistyössä kohti yhteistä tavoitetta. Hyvä tyyppi on se, joka heittäytyy aidosti mukaan, innostuu ja innostaa muita. Hän on myös utelias ja kokeilunhaluinen. Hänellä on näkemys tulevaisuudesta, osaa tarttua toimeen ja saattaa projektit
päätökseen.   Hyvä tyyppi on huumorintajuinen, osaa nauraa myös itselleen ja uskoo, että ’vit¤&#lu on välittämistä’. Hyvä tyyppi on se, joka ei pelkää arvovaltansa murenevan, vaikka tunnustaisikin virheensä tai paljastaisi heikkoutensa. Hyvä tyypi arvostaa itseään ja uskoo omaan osaamiseensa, mutta ei nosta itseään muiden yläpuolelle.

Mutta…. sellainen on hyvä tyyppi vain minun mielestäni. Yhden mielestä hyvä tyyppi on sellainen, joka jaksaa innostaa ja innostua. Joku toinen on sitä mieltä, että hyvä tyyppi tekee pilkulleen mitä käsketään.  Kolmannen mielestä hyvä tyyppi jaksaa puurtaa pitkää päivää vaivoja säätelemättä. Lopulta hyvä tyyppi on se, joka sopii kyseisen tehtävään ja yrityksen yrityskulttuuriin. Hyvä tyyppi on sellainen, jolla on samanlaiset arvot organisaation muiden työntekijöiden kanssa. On tärkeää miettiä millaista hyvää tyyppiä te kaipaatte juuri teidän organisaatioonne.

Seuraa Twitterissä
@kalehto
@karakuumana

Tykkää Facebookissa
https://www.facebook.com/karakuumana