Älä hosu ettet väsy! - Kara Kuumana - Johtamisen Jyväsiä

Havaintoja työelämästä ja yritysmaailmasta.

03 helmikuuta, 2015

Älä hosu ettet väsy!


Hiiteen Microsoft:n Word, haluan Teko tekstinkäsittelyohjelman takaisin! 

Taas se tapahtui. Kun kerrankin on aikaa ja juuri kun olin saanut flown päälle, Microsoftin ohjelmat kaatuivat. Miten voinkaan ärsyyntyä tuosta niin tutuksi tulleesta "Not responding" viestistä. Lieneekö aika kullannut muistot, mutta Teko tekstinkäsittely ei jumittanut koskaan.


Kai muistatte, että Teko oli perisuomalainen aikaansaannos. Valtion tietokonekeskuksen ja Kielikoneen yhteistyön tulos. Syytän sinua Bill Gates, kun jyräsit allesi tämänkin suomalaisen kasvutarinan. Olit liian vikkelä,
hidas suomalainen ei pysynyt kehityksessä perässä.

Tottapuhuen ihmisten, myös omani, kärsimättömyys on kasvanut valtavasti viime vuosina. Nopeatempoinen maailma on johtanut siihen, että kaikki pienetkin hidastukset tuntuvat ylivoimaisilta. Muutaman minuutin ohjelmistojumi, jono pankin tiskille tai VR:n vartin viivästymä, kaikki nämä saavat ihmiset somebarrikaadeille. Kiire-kiire-kiire.

Samaan aikaan samat ihmiset huutavat mindfullnessin perään, joogaavat, käyvät pilateksessa. Töissä höyrytään ja kiirehditään. Kotona touhutaan ja tohistaan. Illalla ollaan tunti salilla ja hengitellään syvään. On erikseen mielenrauha-aika ja rush hour.

Rakas enoni yritti opettaa minulle jo pienenä, että hosumalla asiat eivät ainakaan parane. Pieni odotus siellä täällä antaa aikaa ajatella. On vaan opeteltava hyödyntämään vapautunut aika parhaalla mahdollisella tavalla. Aloitankin opettelun hetimiten!