Tasa-arvo ja naistenpäivä - Kenelle kiitos kuuluu? - Kara Kuumana - Johtamisen Jyväsiä

Havaintoja työelämästä ja yritysmaailmasta.

08 maaliskuuta, 2015

Tasa-arvo ja naistenpäivä - Kenelle kiitos kuuluu?

Tänään on naisten päivä. Kiitolliset miehet tuovat ihanille naisilleen kukkia ja suklaata. Vai mitenkä se meni? Keitä naisten päivänä oikeastaan pitäisi kiittää? Meistä tuntuu, että kiitos ja kukat pitäisi antaa niille, jotka ovat edistäneet tasa-arvoa perheissä, työpaikoilla ja yleensä yhteiskunnassa. 

Kiitos kaikille isille ja äideille, joka kasvattavat lapsensa tasa-arvoiseen maailmaan. Kiitos etenkin niille isille, jotka kannustavat tyttäriään rohkeuteen ja itsenäisyyteen, sillä tunnetusti isien kannustuksella on merkittävä vaikutus tyttöjen itsetuntoon. 

Kiitos kaikille miehille, jotka kannustavat ja tukevat kumppaneitaan yhä uusiin haasteisiin. Kiitos, että teette osanne kotitöistä ja pyritte tasa-arvoiseen vanhemmuuteen, jotta uralla eteneminen on ylipäätänsä mahdollista. Kiitos kaikille isovanhemmille ja muille sukulaisille, ystäville, naapureille ja muille tukijoukoille, jotka tuette meitä naisia sekä käytännön arjessa että olemalla hengessä mukana.

Kiitos kaikille niille esimiehille ja johtajille, jotka ovat rohkeasti uskoneet ja tukeneet meidän naisten onnistumista työelämässä ja antaneet meille mahdollisuuksia. Kiitos myös kaikille niille rohkeille naisille, jotka ovat auranneet tietä osoittamalla oman pätevyytensä niin työpaikoilla kuin yhteiskunnassakin. Kiittäkäämme kaikkia niitä, joille kiitos kuuluu! 

Aito muutos kohti tasa-arvoa lähtee liikkeelle yksittäisistä ihmisistä, niin miehistä kuin naisistakin. Kun ajatuksen takana on riittävän suuri joukko yksilöitä, jotka haluavat muutosta, myös yhteiskunta ja sen rakenteet muuttuvat. Yhteiskunta on lopulta yhtä valmis muutokseen kuin sen yksilöt ovat.

Hyvää Naisten päivää kaikille toivottavat,
Tanja ja Kirsi