Kiitos mahtava esimieheni! - Kara Kuumana - Johtamisen Jyväsiä

Havaintoja työelämästä ja yritysmaailmasta.

25 huhtikuuta, 2015

Kiitos mahtava esimieheni!

Et varmaan aavistanut minua tiimiinne pyytäessäsi, kuinka merkittävä vaikutus sinulla tulisi olemaan minun tulevaisuuteni ja ajatusmaailmaani. Minua jännitti ihan hulluna tulla porukkaan mukaan. Olittehan te niitä ihmisiä, joita arvostin suuresti. Mietin kuinka tulisin ikinä selviytymään sellaisten gurujen joukossa kuin te. Kun sanoin asiasta sinulle, aloit nauraa ja sanoit, että se on hänen murheensa, jos en selviydy, ei minun. Aina kun minua jännitti, niin luotit minuun. Annoit ohjeeksi, että jos en osaa ratkaista ongelmaa, niin kirjaa ongelma ylös ja lupaa palata asiaan. Ja näin tehtiinkin monta kertaa. Mikä tärkeintä, opin sinulta, että mikään asia ei ole ylitsepääsemätön.  Asiat voidaan aina ratkaista yhdessä.

Opin sinulta myös muita merkittäviä taitoja, sellaisia joista on ollut paljon hyötyä työelämässä. Olen aina arvostanut kykyäsi ymmärtää ja hallita suuria kokonaisuuksia. Ymmärsit niin liiketoimintahyödyt, taloudellisen näkökulman, operaatioiden optimoinnin kuin asiakastarpeetkin. Annoit minulle monenlaisia tehtäviä ja siksi myös minä opin yhä paremmin ymmärtämään suuria kokonaisuuksia sekä syy-seuraussuhteita. Meillä oli aina pitkä liuta kehitysprojekteja ja tehtäviä odottamassa. Opetit minut, että vatsahaavaa ei kannata ottaa, vaan pitää priorisoida tehokkaasti. En ole kenenkään muun nähnyt priorisoivan asioita yhtä taitavasti ja kieli keskellä suuta, en sitä ennen enkä sen jälkeen. Et huomioinut pelkästään suoria liiketoimintavaikutuksia vaan myös sosiaalisia vaikutuksia monitahoisen, globaalin organisaation sisällä. 

Mikä ehkä tärkeintä, opetit minut ymmärtämään, että töissä voi olla todella hauskaa. Pienessä tiimissämme oli aina parhaat naurut ja terävimmät sutjautukset. Ja saman aikaan tiimimme oli aivan hemmetin tehokas ja sai paljon aikaan. Sinulta opin että huumori, tehokkuus ja tuloksentekokyky mahtuvat vallan mainiosti samaan pakettiin. Väittäisin jopa, että ilman huumoria ja keskinäistä luottamusta emme olisi koskaan olleet niin tehokkaita. 

Muistan antaneeni sinulle palautetta yhteisen työrupeamamme aikana ja myös kun lähdin organisaatiostasi. En kuitenkaan silloin ymmärtänyt, kuinka merkittäviksi oppisi voisivat minulle muodostua myöhemmin työurani aikana. Minulla oli silloin aika vähän kokemusta erilaisista esimiehistä. Realimaailman perspektiivi puuttui. Siksi en osannut antaa sinulle palautetta asian oikeassa mittakaavassa. Nyt paljon kokeneempana voin sanoa, että olen todella kiitollinen sinulle noista vuosista. Muistelen sinua useammin kuin ikinä aavistatkaan. Opin sinulta paljon ja olen sinulta saamiani oppeja hyödyntänyt niin monesti työelämäni aikana. Toivon, että olen ollut ja voisin olla tulevaisuudessa yhtä opettavainen ja hyvä esimies omille alaisilleni kuin sinä olit minulle.