Twitter luo rohkeutta verkostoitua - Kara Kuumana - Johtamisen Jyväsiä

Havaintoja työelämästä ja yritysmaailmasta.

31 heinäkuuta, 2015

Twitter luo rohkeutta verkostoitua


Eilisessä Hesarissa oli artikkeli, jossa kerrottiin miksi tuntemattomillekin kannattaa puhua. On nimittäin tieteellisesti tutkittu, että tuntemattomille puhuminen vaikuttaa myönteisesti sekä myötätunnon kykyyn että omaan hyvän olon tunteeseen. Olen ollut aina melko rohkea. Lapsena minun oli helppoa ystävystyä muiden lasten kanssa. Otan helposti johdon epämuodollisessa joukossa. Työtapaamisissa minun on luontevaa keskustella myös tuntemattomien ihmisen kanssa. Minun siis on helppo olla rohkea tutussa porukassa tai joukossa, jossa ihmisillä on jokin selkeä yhdistävä tekijä. Mutta…


Minun on ollut vaikeaa heittäytyä tuntemattomaan, lähteä tutustumaan ihmiseen, josta en tiedä ennestään tarpeeksi tai tutustumiselle ei ole selkeitä perusteita. Siis silloin kun riittävän voimakas yhdistävä tekijä puuttuu. En ole ollut niitä tyyppejä, jotka esityksen jälkeen käyvät sanomassa esittäjälle, että olipahan loistava setti tai jotka cocktaileilla kiertelevät sujuvasti keskustelemassa pöydästä toiseen. Enkä ainakaan olisi kehdannut soittaa ihan tuntemattomalle ihmiselle ja ehdottaa tapaamista.


Ihmeitä tapahtuu kun tutustuu Twitterin maailmaan. Siellä tapaat paljon ihmisiä, joita et ole ennen tavannut. Luet heidän kirjoittamiaan twiittejä tai linkkamiaan juttuja.  Tiedät mitkä asiat heitä kiinnostavat ja voit aistia millaisia ihmisiä he ovat. On myös helppoa tutustua täysin erilaisiin ihmisiin, sillä voit perääntyä ihan koska tahansa. On helppoa painaa unfollow nappia ilman selittelyjä. Twitter antaa mahdollisuuden sekä tutustua että perääntyä, aina kun sinusta itsestä sille tuntuu. Twitter luo sinun ja täysin tuntemattoman ihmisen välille punaisen langan, jota voit alkaa seurata, jos itse haluat. On helppoa mennä esityksen jälkeen sanomaan jollekin, että olen seurannut sinua Twitterissä ja oli muuten mahtava esitys. Tai kiertää vieraaseen pöytään ja sanoa, että me on taidettu törmätä Twitterissä.


Eikä siinä vielä kaikki, sanoisi myyntimies tässä kohtaa. Mikä uskomattominta, kun saat ensin Twitterin avulla ylitettyä rohkeutesi, rohkeus pysyy sydämessäsi. Nykyään minun on paljon helpompaa mingalata vieraisiin pöytiin tai soittaa täysin tuntemattomalle ja pyytää tapaamista, vaikka emme olisikaan Twitteristä tuttuja. Ja kun tapaat livenä jonkun, niin Twitter antaa mahdollisuuden että punainen lanka ei katkea. Voit jatkaa uuden tuttavuutesi kanssa keskustelua Twitterissä ilman velvollisuuksia tai sitoumuksia. Aika ihmeellistä! Elämä on!