Ei minä vaan ME - Kara Kuumana - Johtamisen Jyväsiä

Havaintoja työelämästä ja yritysmaailmasta.

06 maaliskuuta, 2017

Ei minä vaan ME

Olen tässä miettinyt pääni puhki mitä minä olen saanut työurallani aikaiseksi. En keksi oikeastaan mitään. Sen sijaan mieleen tulee loputtomalta tuntuva ajatusten ketju siitä, mitä me olemme saaneet aikaiseksi. Matkalleni on sattunut aikamoisia tiimejä. Me olemme saaneet jos jonkinlaista aikaiseksi. Yhdessä. Tiiminä. Aina ei ole mennyt ihan putkeen, monesti on mennyt.

Hyvä tiimityö
  • Mahdollistaa oikea-aikaisen päätöksenteon. Tiimissä tieto liikkuu oikea-aikaisesti ja tavoittaa oikeat ihmiset. Kun tiedot on ajan tasalla, on päätöksentekokin helpompaa.
  • Parantaa työssä viihtymistä. Vuorovaikutus ja sitoutuminen paranevat yhteistyön seurauksena. Näillä on vaikutus tiimin jäsenten motivaatioon ja siten aikaansaannoksiin.
  • Luo hyvän alustan innovaatioille. Parhaat ideat jalostuvat vuorovaikutuksessa eri tavalla ajattelevien ihmisten kanssa.
Ja kaikki tämä lisää luottamusta työnantajaa kohtaan ja näkyy liiketoiminnan tuloksellisuutena.

Silti vielä turhan usein tulee törmänneeksi minä tyyppeihin. Minä tyypit ovat tehneet kaiken itse ja saaneet huikeita tuloksia aikaiseksi itse. Minä tyypit ovat itsekeskeisiä ja heillä on usein vääristynyt mielikuva omista aikaansaannoksistaan ja kyvyistään. Esimiehenä minä tyyppi on haitallinen. Vain harva meistä haluaa tehdä työtä esimiehelle, joka käärii kunnian aikaansaannoksista itselleen. Vain harvalla meistä omat ajatukset ovat sellaisenaan hyviä ja kaikki näkökulmat huomioonottavia.

Pienellä näkökulman muutoksella voisi olla suuri merkitys tiimin sitoutuneisuuden ja aikaansaannosten kannalta. Katsomalla oman navan ulkopuolelle, voi löytää kokonaan uuden maailman! "Yhdessä olemme enemmän" ei ole pelkästään klisee.


Great things in business are never done by one person. They're done by a team of people.
- Steve Jobs