Motivoitko organisaatiotasi kohti tuhoa? - Kara Kuumana - Johtamisen Jyväsiä

Havaintoja työelämästä ja yritysmaailmasta.

09 syyskuuta, 2017

Motivoitko organisaatiotasi kohti tuhoa?

Johtaminen on suunnan näyttämistä. Se on myös valintoja ja päätöksiä. Eturintamassa seisomista silloin kun myrskyää. Tämän päivän nopeasti muuttuvassa liiketoimintaympäristössä askeltahdin vauhdittamista.

Organisaation muutoshalukkuuteen ja vauhtiin liittyy oleellisesti motivaatio. Niin yksilön motivaatio kuin työyhteisön kollektiivinen motivaatio. Motivaation tuhoaminen on huomattavasti helpompaa ja nopeampaa kuin sen kasvattaminen. Se käy vikkelimmin seuraavasti toimien.

Älä ole organisaatiosi tavoitettavissa. Älä tervehdi organisaatiotasi tullessasi töihin. Äläkä ainakaan pidä huoneesi ovea auki. Luo vaikutelma, että sinun kiireesi on muiden kiireitä tärkeämpi ja sinua ei saa häiritä. Näin huomaat pian, että häirintäyritykset vähenevät.

Jaa liian haastavat tavoitteet. Mielellään sellaiset, joita ei voi millään ponnistuksella saavuttaa. Näin estät tehokkaasti etenemisen ja onnistumisen mukanaan tuoman motivaatiokipinän.

Ammu kaikki uudet ideat alas. Välittömästi. Luo ympäristö, jossa kukaan ei viitsi tuoda mielipiteitään esille. Ja vaikka joku onnistuisikin tuomaan ideat esille, älä missään nimessä edistä niitä.

Anna avaintehtävät vätyksille. Niille henkilöille, jotka eivät ole ainakaan työllään paikkaansa ansainneet. Näin varmistut siitä, että se ahkerin ja potentiaalisin väki lakkaa kilvoittelemasta hyviä tuloksia. Eteenpäin pääsee ilmankin.

Tiedä kaikesta kaikki. Ole esimies, joka osa kaiken organisaatiotansa paremmin. Vaikka et osaisikaan. Saat asiantuntijat pitämään suunsa kiinni ja pysymään poteroissaan.

Käytä rahaa roisisti. Itseesi, edustustilaisuuksiisi tai sihteeriisi. Älä huomioi muuta organisaatiotasi. Hehän saavat palkan työstään muutenkin.

Tiedän, että edelliselläkin tavalla toimivia johtajia on. Toivon, että sinä ja minä olemme vastakohtia!

Ihmiset harvoin pelkäävät haasteita. Osa jopa syttyy niistä! Ja kaikilla meillä on alituinen kiire. Pyritään silti säilyttämään inhimillinen ja kaikkia osapuolia kunnioittava ote tekemisessämme. Se kantaa pitkälle!