Paremman johtajuuden liekki on sytytetty! - Kara Kuumana - Johtamisen Jyväsiä

Havaintoja työelämästä ja yritysmaailmasta.

29 elokuuta, 2017

Paremman johtajuuden liekki on sytytetty!


Olo on huikea ja samaan aikaan haikea. Tunnen kiitollisuutta ja huojennusta. Olen onnellinen ja väsynyt. Projkekti Johtajatulien seminaariohjelmajohtajana on päättymässä. Viime viikonloppuna pidettiin Johtajatulet metsäseminaari, mikä kokosi yli 2200 osallistujaa, kouluttajaa ja puhujaa yhteen. Tavoitteenamme oli, että Johtajatulet on kuin Slush, Nordic Business Forum tai Suomi areena, mutta silti ihan omalla, ainutlaatuisella twistillä varustettuna.
Seminaari pidettiin metsässä, keskellä Suomen kaunista luontoa. Käytössä ei ollut luentosaleja tai sähköisiä esityslaitteita. Kaikki aikuiset olivat tervetulleita partiolaisista ei partiolaisiin. Hinta oli vedetty niin alas, että opiskelijabudjetillakin oli mahdollisuus osallistua. Kaikki tapahtumassa esiintyneet ja tapahtumaa organisoineet, olivat talkoohengessä mukana ilman palkkaa, Bruce Oreckista ja Vanajan mieskuoroon kuten myös kaikki organisaation jäsenet. Koko tapahtuma pöyri talkoilla suunnittelusta toteutukseen ja purkamiseen asti!

Virallista palautetta vielä odotellaan, mutta fiilismittarit näyttivät kaakkoon kaikista näkökulmista! Osallistujat ovat saaneet hurjasti hyvää palautetta osallistumisaktiivisuudestaan. Kouluttajien ja puhujien tasokkuutta on puolestaan hehkutettu niin tapahtumassa kun jo ennen tapahtumaa. Tapahtuman onnistumisesta kertonee sekin, että moni kouluttaja on jo luvannut lähteä ensi kerralla mukaan, ja jopa ottaa oman johtoryhmänsäkin Sovelton ersimerkkiä noudattaen.

Lämpimät kiitokset kaikille tapahtuman tulenkantajille, yli 120 puhujalle ja kouluttajalle! Oli mahtavaa, että että uskalsitte ottaa vastaan vähän erikoisemman haasteen ja lähditte rohkeasti mukaan. Erityismaininnan ansaitsevat sauna-, melonta- ja vaellustyöpajojen pitäjät, jotka taidokkaasti nivoivat koulutuksensa annettuihin puitteisiin. Kiitos että lähditte mukaan! Kiitos että halusitte toimia paremman johtajuuden tulenkantajina!

Lämpimät kiitokset koko seminaaritiimillemme! Tsemppihenki joukossamme pitkin matkaa oli mahtava. Jokainen koki vuorollaan niin huikeita onnistumisia, kuin karvaita epäonnistumisiakin. Se luonnollisesti kuuluu matkaan, kun tavoite on korkealle asetettu. Kyse oli kuin yhteisestä maratoonista, jossa kaikkien pitää päästä maaliin samaan aikaan. Toiset auttoivat toisiaan, nostivat kaatuneet ylös ja niin sitä taas jatkettiin yhdessä. Rima pysyi ylhäällä ihan loppuun asti. Se ehkä kertoo tiimistä jotakin, että useista viime hetken kouluttaja tai puhuja peruutuksista huolimatta, saimme paketin taas mallikkaasti kasaan.

Lämpimät kiitokset myös koko ydintiimille, seminaaritiimin oppaille, juontajille ja muille jotka autoitte tapahtuman onnistumisessa, saunan ja päälavan rakentajille, tapahtumatekniikkatiimille ja tietysti partioaseman Petralle, jotka kaikki jaksoitte hymyssä suin ja yhtä köyttä vetämällä, viedä projektia eteenpäin. Johtajatulissa oli sitä tekemisen iloa ja paloa, mikä pitäisi saada siirrettyä ihan jokaiselle työpaikalle!

Vielä lopuksi haluan muistuttaa kaikkia meidän yhteisestä unelmasta. Siitä, miksi johtatulet on alunperin perustettu. Meidän yhteinen tavoiteemme on #ParempaaJohtajuutta! Levitetään paremman johtajuuden liekkiä työpaikoille, järjestöihin, turuille ja toreille! Parempi johtaminen on tekemisen paloa, yrittämistä ja myös toisinaan epäonnistumista. Se on toisten kunnioittamista ja kaikkien mukaan ottamista. Se on itsensä kehittämistä ja tavoitteellista toimimista. Se on tekemistä, mikä saa kaikki syttymään liekkeihin!

Mitä sinä koit Johtajatulilla? Jaa kokemuksesi rohkeasti kommenttikenttään!

Lue myös Ossi Auran ja Minna Karhusen bloggaukset Johtajatulista.
.


Seuraa Twitterissä
@karakuumana
@kalehto

Kokemuksia johtajatulilta
Facebook, Instagram, LinkedIn, Twitter: #Johtajatulet #ParempaaJohtajuutta #PartioScout
Pinja Perttusen kokemuksia osallistujana: Johtajatulet - johtajien festari metsässä

Sonja Fallströmin kokemuksia osallistujana: Johtajatulet 2017: Kylmää kyytiä johtajusfestareilla

Stefan Stjärnstedtin kokemuksia osallistujana: Johtajatulet ja johtamisen armoton herkkyys

Riikka Seppälän kokemuksia osallistujana Petri Vilénin työpajasta: Organisaatiokulttuurin muotoilu? Johdatteko kulttuuria vai johtaako kulttuuri teitä? 

Julia Parkon kokemuksia kouluttajana: Pienten lippukuntien hyvät käytännöt