Aito elämä syntyy kohtaamisista - Kara Kuumana - Johtamisen Jyväsiä

Havaintoja työelämästä ja yritysmaailmasta.

28 tammikuuta, 2018

Aito elämä syntyy kohtaamisistaJohtaminen 2025 paneeli keräsi tulevaisuuden johtamisesta kiinnostuneet yhteen tällä viikolla. Kara Kuumana tapaaminen oli jälleen kerran todiste siitä, että aitoja kohtaamisia tarvitaan. Yhdessä syntyy enemmän oivalluksia. Haastamalla toisiamme voimme löytää uusia näkökulmia. Kysymällä voimme ymmärtää lisää. 

Twitter, Facebook, LinkedIn ja ylipäätänsä netin mahdollisuudet, luovat oivat puitteet törmätä mielenkiintoisiin ihmisiin, ajatuksiin ja tutkimuksiin. Somessa voi myös ystävystyä tai vähintään tuntea hengenheimolaisuutta joidenkin toisten kanssa. Toisaalta on myös kovin helppoa haastaa riitaa nimimerkin takaa. 

Kautta aikain on ollut niin, että ihmiset luovat verkostoja virtuaalisesti, mutta kohtaamisen kaipuu on säilynyt. Entisaikaan verkostoja rakennettiin kirjoittamalla ja lukemalla kirjeitä. Kymmenen vuoden kirjeystävyyden jälkeen, yhteinen tapaaminen kruunasi ja sinetöi vuosien kirjeystävyyden. Ensikohtaamisen ilo oli käsin kosketeltavaa. Joskus ehkä myös pettymyksen peittely.

Kun mielipidepalstat yleistyivät netissä, alkoi välittömästi joku järjestämään aitoa tapaamista keskusteltavan teeman ympärille. Vertaistuki on aina ollut arvossaan. Johdin puoli vuotta tiimiä virtuaalisesti ennen kasvokkain tapaamista. Tuon puolen vuoden ajan tekeminen oli intensiivistä ja WhatsUp lauloi päivittäin. Kun vihdoin tapasimme, oli tunnelma lämmin ja tavallaan kodikaskin. Ihan kuin olisimme tunteneet kaikki toisemme jo vuosia.

Ihminen on sosiaalinen eläin, joka janoaa toisen läheisyyttä ja hyväksyntää. Tapaaminen verkossa on kuin osa aisteista olisi tukahdutettu tai käännetty pois päältä. Vain tapaamalla aidosti, voimme testata sen kunnioituksen ja luottamuksen, mitä meillä on toista kohtaan. Aidossa kohtaamisessa joudutaan riisumaan maskit ja kohtaamaan toinen sellaisena mikä kukin on. 

Somessa jokaiselle muodostuu eräänlainen brändi, halusimme tai emme. Aidossa kohtaamisessa saamme varmuuden tai tyrmäyksen siitä, onko verkossa luotu mielikuva samanlainen kuin kohdatessa. Jos aidossa kohtaamisessa mielikuva ei vastaa brändiä, brändimielikuva pirstaloituu kuin peili tuhansiksi palasiksi. Ja silloin sitä on aika mahdoton korjata.

Some on oiva tapa verkostoitumiseen. Kannustan kaikkia rohkeasti lähtemään someen, kuitenkin aitona omana itsenään. Feikkaaminen paljastuu ja huono käytös kostautuu. Somessa pärjää kyllä, kunhan käyttäytyy niin kuin aidoissa kohtaamisissa. Ole hyvä ja anteeksi.

Lämpimät kiitokset kaikille Kara Kuumana tapahtumaan osallistuneille! Erityiskiitos mahtaville panelisteillemme; Akille, Jenni-Justiinalle, Mikalle, Ullalle ja Timolle. Te kaikki osallistujat teitte illasta hienon! Kohtaaminen on kultaa!Seuraa Twitterissä
Kirjoittaja @kalehto
Blogi @karakuumana

Tykkää Facebookissa
Kara Kuumana

Lue myös