KaraKuumana oivaltamassa ja auttamassa oivalluksen polulla! - Kara Kuumana - Johtamisen Jyväsiä

Havaintoja työelämästä ja yritysmaailmasta.

17 marraskuuta, 2015

KaraKuumana oivaltamassa ja auttamassa oivalluksen polulla!

Uskomatonta, mutta totta - luet juuri sadatta bloggaustamme. Uskomatonta kahdessakin eri mielessä: Ensinnäkin siksi, että juuri sinä olet kiinnostunut meidän teksteistämme. Olet nähnyt sen vaivan, että tulet lukemaan. Olet kenties käynyt täällä useastikin. Vielä reilun vuoden bloggailun jälkeenkin juurikin se tuntuu meistä uskomattomalta. Kiitos sinulle! Ja uskomatonta siitäkin syystä, että olemme ylittäneet itsemme. Olemme todentotta rohjenneet aloittaa bloggailun ja bloganneet jo reilun vuoden ajan. Sinä aikana olemme tuottaneet sata - siis 100 - blogitekstiä ja yhden videobloggauksen. Blogiimme on kertynyt jo yli 30.000 sivulatausta. Taskussa on myös valinta 30 inspiroivamman
työelämäaiheisen blogin joukkoon. Voisiko tämä enää kannustavammaksi ja palkitsevammaksi muuttua?

Kuten monet lukijamme tietävät, emme bloggaa työksemme vaan teemme tätä yksityishenkilöinä. Siksi kirjoitusajan löytäminen on toisinaan haastavaa. Pitää olla aikaa ajatella, jotta ideat syntyy. Pitää olla aikaa kirjoittaa ja hioa kirjoitus valmiiksi. Yhdessä tekeminen antaa meille joustavuutta toimia oman elämäntilanteemme mukaan. On ylämäkiä ja on alamäkiä. Siitähän on usein työelämässäkin kyse. Työelämä ole kohdellut meitäkään silkkihansikkain tämän blogin olemassaolon aikana.

Lähdimme tälle matkalle tarkoituksella ja tietoisesti yhdessä. Kun toinen innostuu, niin innostus tarttuu toiseenkin. Kun toisella on motivaatiopulaa, ottaa toinen vetovastuun. Vuoro vedoin jaksetaan jatkaa eteenpäin. On myös äärimmäisen rohkaisevaa ja kannustavaa toimia yhdessä, tiiminä. Voimme antaa tukea toinen toisillemme ja auttaa toisiamme kasvamaan paremmaksi ammattilaiseksi. Näin sen pitäisi olla myös työelämässä. Jokainen tarvitsee itselleen ja kasvupolulleen tukea ja sparrausta, jopa sielunkumppanin, joka tukee niin ylä- että alamäissä.

Bloggaillessa olemme kokeneet suunnatonta innostusta. Hetkellistä lamaannusta. Mielipuolista motivaatiota. Luomisen tuskaa. Kirjoittaminen on herkkä prosessi, johon vaikuttaa niin työelämän kuin henkilökohtaisen elämänkin kiireet ja myllerrykset. Siitäkin huolimatta ja juuri edellisten takia kannustamme sinua, joka mietit bloggauksen aloittamista mukaan tälle polulle. Jos kaipaat uskonvahvistusta, ota yhteyttä niin valamme sinuun tarvittavan rohkeuden ja autamme alkuun.

Olemme listanneet sadasta blogistamme luetuimmat ja siten suosituimmat bloggaukset alla olevaan listaan. Olemme monesti pohtineet sitä, mikä tekee blogista suositun. Olemme tulleet siihen tulokseen, että blogin otsikko joko kutsuu tai ei kutsu lukijaa puoleensa. Kaikki aiheet eivät luonnollisestikaan kiinnosta kaikkia lukijoita. Vaikka haluammekin juhlistaa merkkipaaluja, kuten täyttyneitä latauskymmeniätuhansia, niin kaikista paras palkinto bloggauksesta on se, että edes joku saa apua tai ajatuksia yksittäisistä bloggauksistamme.

Suosituimmat bloggaukset Kirsiltä
1. Twitter luo rohkeutta verkostoitua
2. Kiitos surkea esimieheni
3. Systemaattisella johtamisella tuloksiin

Suosituimat bloggaukset Tanjalta
1. Huolehdi osaamisesi ajan tasalle
2. Sähläily ja tumpulointi syö kaiken työajan
3. Dream teamia etsimässä

Luetuimpien kirjoitusten suosio heijastaa tämän päivän työelämää. Johtajuus on murroksessa. Perinteisestä asiajohtamisesta on siirryttävä ihmisten johtamisteen. Johtamisympäristö on siirtynyt yrityksen seinien sisältä sosiaaliseen mediaan. Hyvältä johtajalta odotetaan inhimillisyyden lisäksi myös systemaattista otetta ja kykyä luoda järjestystä kaaokseen. Kaivataan hyvää tiimihenkeä ja halutaan rohkaistua, kun maailma muuttuu globalisaation, sosiaalisen median ja digitalisoitumisen myötä. Tulevaisuuden työyhteisössä tärkeää on avoimuus, tekemisen meininki ja ropaus makeita nauruja sopivin väliajoin.

On ilo olla oivaltamassa ja auttamassa oivalluksen polulla kanssaihmisiämme. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin!

Kara Kuumana ladyt,
Tanja ja Kirsi